Kosten

Uitvaart

De kosten voor een uitvaart kunnen behoorlijk oplopen. Daarom is het fijn als u van tevoren wordt geïnformeerd. Van mij krijgt u de dag na het overlijden een kostenbegroting, met daarin alles wat we samen hebben besproken en vastgelegd.

Ik verzorg de uitvaart voor een vastgesteld basistarief, ongeacht het aantal uren en of deze overdag of 's nachts zullen zijn. 
De overige diensten die moeten worden ingehuurd bereken ik zonder provisie aan u door. 
Zo blijft het voor u transparant.

Het is prettig als u vooraf weet wat uw uitvaart zal gaan kosten. In een persoonlijk gesprek kunnen we samen uw wensen doorspreken, waarna ik voor u de kostenbegroting kan opstellen. 

Woorddienst 

De kosten voor een woorddienst in een crematorium of op een andere locatie bedragen € 425. Hiervoor begeleid ik u en maak ik samen met u de teksten voor de afscheidsdienst en eventueel een gedachtenisplaatje. Deze kosten worden niet aan u berekend als ik de gehele uitvaart begeleid. U kunt uw wensen en ideeën kenbaar maken en ik zorg er dan voor dat dit goed wordt verwoord. Als ik voor u ook een fotopresentatie mag verzorgen, reken ik daarvoor € 75. U krijgt dan een unieke presentatie te zien tijdens de dienst. Deze presentatie krijgt u later op USB-stick mee naar huis. Na de afscheidsdienst ontvangt u van mij alle teksten die zijn voorgedragen. De teksten zijn gebundeld in een boekje.


Verzekering

Ook als u een uitvaartverzekering heeft bent u vrij in uw keuze van uitvaartverzorger. Ondanks een verzekering kan ik de uitvaart voor u verzorgen. Dat geldt ook voor een natura uitvaartverzekering; u kunt de inlegpremie uitgekeerd krijgen en voor een andere uitvaartverzorger kiezen. Informeer bij uw verzekeraar hoeveel u uitgekeerd krijgt. Natuurlijk is het ook mogelijk dat ik samen met u de situatie bekijk.