Open of dicht?

Gepubliceerd op 4 juli 2022 om 11:12

En...... ga je nog met vakantie dit jaar? Een vraag die me regelmatig gesteld wordt, zeker in deze periode. En ja, natuurlijk ga ik met vakantie. Want het is niet alleen fijn om even niet te hoeven werken, maar het is ook de tijd om weer op te laden, zodat ik er weer een hele poos tegenaan kan.

Volgende vraag: “En ben je dan helemaal niet bereikbaar?” Antwoord: “Nou ik niet, maar mijn lieve collega wel.” Ik denk dat dát ook de kracht is van een kleine onderneming, die heel gelukkig samenwerkt met een andere kleine onderneming. Ik werk al bijna acht jaar samen met Corine van Corine de Jong uitvaartverzorging uit Wijk en Aalburg. En in deze vakantietijd schakelen wij onze telefoons door naar elkaar, zodat we ook echt “weg” kunnen zijn. Even geen zakelijke sores aan je hoofd, maar uitrusten, leuke dingen doen en genieten.

Ook dit jaar hebben we het weer zo gedaan. Corine heeft mijn telefoon overgenomen toen ik met vakantie was en ik neem haar telefoon als zij met vakantie is. En ja……dan komt er natuurlijk een melding die je van elkaar over moet nemen. Maar gelukkig sluit onze werkwijze naadloos op elkaar aan. Natuurlijk belt een familie voor jóu, maar in de praktijk blijkt dat ze ook heel goed geholpen worden door een goede, lieve vervanger.  Corine en ik hebben dezelfde mentaliteit, we staan in dienst van de familie. We begeleiden de families echt in de week voorafgaand aan de uitvaart en uiteraard zijn we op de dag van de uitvaart op de uitvaartlocatie aanwezig.

Ook op die locatie kan ik rekenen op hulp van één van onze gastvrouwen/-heren. Altijd fijn als ik bij een locatie aankom en weet dat alles goed is geregeld. De gasten worden netjes ontvangen en te woord gestaan. De plaatsen voor de familie worden gereserveerd. De afspraken met de beheerder, eventueel de koster en organist/pianist worden nog even nagelopen. Ik ben altijd weer dankbaar dat ik zo’n fijn team van gastvrouwen/-heren om me heen heb.

En als ik dan ná de uitvaart te horen krijg dat alles perfect is gelopen, precies zoals de overledene en de familie het gewild zou hebben, dan denk ik: “Daar doe ik het voor.” Ik heb weer met liefde een familie mogen bijstaan in een voor hen moeilijke periode. En mede door mijn hulp en begeleiding kunnen ze terugkijken op een mooi afscheid van hun dierbare.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Nelleke Wisse
9 maanden geleden

Geweldig Mirjam. Vakantie is inderdaad voor ieder mens nodig; even ertussenuit en 'niet' met je werk bezig zijn...zakelijk gezien dan. Fijn dat je zó kunt sámen werken met Corine & de gastvrouwen en gastheren waardoor je er écht als team kunt zijn voor een familie van nabestaanden. Ik wens je alvast een mooie zomer met werk én vrije tijd.